Parhaat Kuvat
PARHAAT KUVAT 1
Home | PARHAAT KUVAT 1 | PARHAAT KUVAT 2 | PARHAAT KUVAT 3 | PARHAAT KUVAT 4 | PARHAAT KUVAT 5 | PARHAAT KUVAT 6 | REMONTTI | PARHAAT KUVAT 2007 | PARHAAT KUVAT 2010 | LINKIT JA YHTEYDET

Kaksi aikaisempaa kuvasto sivustoa saavat arvoisensa jatkon. Näillä sivuilla on jo perinteeksi muodostunutta kuvaa ja sanaa. Elämän eri ilmiöistä.

1168.jpg

Olin alkukesästä Porvoon suunalla kuvailemassa Tapani Laaksomiehen veturia. Veturi on tyypiltään Tk3 "Pikkujumbo" numeroltaan 1168. Tässä omistaja itse apulaisineen "tankkaa" veturia.

ilmapumppu.jpg

Pystyssä oleva laite on ilmapumppu jolla aikaan saadaan junan jarrujen tarvitsema paineilma. Toimii tietysti höyryllä.
 
Kuvassa näkyy myös höyrykone ja luistikoneisto.

sisa.jpg

Kuvaa veturin ohjaamosta. Keskellä vesilasit joista näkee kattilan vedenpinnan korkeuden. Laidoilla imurit joilla vettä lisätään. Höyrykattila räjähtää jos vesi käy liian vähäiseksi. Kuljettajan ja lämmittajän yksi tehtävä on tarkkailla veden pinnan korkeutta.

kraana.jpg

Porvoon asemalta löytyy myös höyrykäyttöinen nosturi. Valitettavasti minulla ei ole tietoa teknillisistä yksityiskodista.

222.jpg

 

LÄTTÄHATTU

 

 VR tarvitsi paikallisliikenteeseen kiskobusseja. Suomeen tilattiin Ruotsista kiskobussi jonka tyyppi oli Dm-6. Pian huomattiin että se ei sovellu Suomen olosuhteisin. Juna putoili kiskoilta eritoten vaihteissa. Niinpä ruvettiin suunnittelemaan kiskobussia paremmin tänne sopivaksi. Pyöräkokoa suurennettiin ja teliin tehtiin vahvistuksia. Junat valmistettiin Valmetin lentokonetehtaalla Tampereella. Juna sai tyyppimerkin Dm-7. Ensimmäinen Dm-7 valmistui vuonna 1955.

 Kansan suussa vakiintui nimi Lättähattu ilmeisesti vaunujen katonmuodon ja nuorisomuodin mukaan. Silloinhan nuoret miehet pitivät päässään lierihattua jonka kupu oli matala lättähattu. Lättähattuja valmistettiin vuoteen1963 197 kpl sekä saman verran liitevaunuja.

 

Dm-7 on Valmetin valmistama 180 hevosvoiman suora kahdeksan sylinterinen Diesel. Vaihteita on neljä. Sähköpneumaattisella ohjauksella. Viimeiset 42 mootorivaunua varustettiin viisi vaihteisella vaihteistolla. 

 

Dm-6 kiskobussia ei ole säilynyt yhtään kappaletta jälkipolville, mutta Dm-7:ää on kunnostettu useita kappaleita museorautateiden käyttöön. Varmimmin niitä tapaa Porvoossa ja Suolahdessa. Porvoossa kesäviikonloppuisin on mahdollisuus päästä lättähatun kyytiin

odotus.jpg

Lättähattu lähdössä Porvoosta Helsinkiin. Kuvassa näkyvien lastenvaunujen sovittaminen lätän ovesta sisään tuotti määrättyjä vaikeuksia.

vauhti.jpg

Siinä se Porvoon Museorautateiden Dm-7 porhaltaa Hiekkaharjussa kohti Helsinkiä. Vettä sataa kaatamalla mutta vanha tekniikka toimii.
 
Kiitokset seuraaville yhteistyöstä: Höyryraide Ay/Steamrail Mr. Tapani Laaksomies ja Porvoon Museorautatie yhdistys.
 
 

Laitetaampas hiukan  lisää Lättähattu kuvaa kun niitä näkyi varastosta löytyvän.

kaverit.jpg

Pari moottori vaunua Suolahden Vanhalla asemalla. Oikean puolesen vaunun kulmaan oli kylän Graffitti taiteilija töhrännyt jonkun "hässäkän"kuvan. Suoritin paikkamaalauksen tietokoneella. En tiedä hävisikö töhräys vaunusta.
 
Moottorivaunujen katolla on valkopunaiset merkit. Merkit tarkoittaa moottorivaunun etupäätä.

taulu.jpg

Tästä sitä lättää ajetaan . Vasemmalla vaihdevipu, oikealla suunta eteen taakse. Äärimmäsenä oikealla tehonsäätö ja jarru. Mittaristo oikealta moottorin lämpö,nopeusmittari ja paineilma mittarit. Painonapit ovat ovien auki ja kiinni painikkeet.
ohjauspulpetti voidaan sulkea kannella kun junaa ajetaan muualta. Ohjaamo toimii silloin matkustaja tilana.

sisa2.jpg

Sisäkuva Lättähatusta . Kuva on vähän turhankin tunnelmallinen. Noin käy kun itse haluaisi käyttää salamavaloa mutta kameran automatiikka on toista mieltä.