Parhaat Kuvat
PARHAAT KUVAT 3
Home | PARHAAT KUVAT 1 | PARHAAT KUVAT 2 | PARHAAT KUVAT 3 | PARHAAT KUVAT 4 | PARHAAT KUVAT 5 | PARHAAT KUVAT 6 | REMONTTI | PARHAAT KUVAT 2007 | PARHAAT KUVAT 2010 | LINKIT JA YHTEYDET

Niin tässä sitten kuvaa sieltä ja täältä. Kaikkea se Pavekin kuvailee. 

bussi.jpg

Wanha linja auto maalattu Espoon auton väreihin ja on ollut tilausliikenne käytössä. Kaiketi sillä on ajeltu myös Tapiola - Helsinki väliäkin. Alusta Volvolta ja kori Viimalta. Kokonaisuudessaan auto on kuin koritehtaalta tullut. Todella hienosti kunnostettu. huomaa maskissa vanha Volvon logo.

ilmeet2.jpg

Veturin lämmittäjä siinä katselee tarkkaavaisena. Kuljettaja on keskittynyt vipstaakeihin. 

ruusu.jpg

Ruusut kukkii ja syksy on jo lokakuussa. Todella sitkeää lajia.

lampi.jpg

Aulangolta löytyy tällainen rauhallinen metsälampi. Siellä uiskentelee kaikenlaisia lintuja. Isoimmat on Joutsenia.

lumiruusu.jpg

Ja kuinkas kävi tuli ensi lumi. Mutta ruusut vaan kukkii.

rata2.jpg

Kuva Hiekkaharjun asemalta pohjoiseen. Siitä kun rataa menään eteenpäin tulee Korso, Kerava ja Järvenpää.
Rataa pitkin on tulossa ajojohtojen asennus vaunu. Vasemmalla on Hiekkaharjun huolettomien syyskokous.

rata.jpg

Kuva Hiekkaharjusta Tikkurilan ja Helsingin suuntaan. Helsingistä on tulossa Intercity juna ja paikallisjuna. Johtojen asennus vaunu menossa kohti Helsinkiä.
Ompahan melkoinen tolppien ja johtojen viidakko.

hiekaharju.jpg

Myöhemmin syksyllä Hiekkaharjun asemalla ruvettiin rakentamaan laitureita uusiksi.

tarkka.jpg

tarkka2.jpg

Pari kuvaa pienoismalli konttitukista ja konteista. Pienoismallit on rakentanut Turunpuolesta. Ari Elenius.  Todellä hienoa työtä.
 
Kuvat: Ari Elenius.

 

Parhaat Kuvat seuraa aikaansa. Kalusto muutosten myötä saadaan parhaimmillaan reaaliajassa kuvat ja tekstit julkaisuun.  Kuva ja teksti saadaan julkaisuun vaikka tapahtumapaikalta, tosin vain Vantaan alueella. 

 

Vantaan Energia on rakentanut WLAN verkoston. WLAN Järjestelmä toimii radioteitse, joten yhteys nettiin ei ole paikasta kiinni. Nettiin päästään verkkoon kuuluvuus alueella.

 

Tällainen järjestelmä on kuin luotu toimituskäyttöön. Varsinkin kun kameraksi valitaan laadukas Digikamera.

Siis käytännössä näin se toimii :

-          Kuva digikameralla.

-          Kuvan käsittely kuvankäsittely ohjelmalla.

-          Tekstin kirjoitus.

-          Lähetetään koko roska julkaisuun WlAN.n kautta.

No joku sanoo että voihan ton tehdä kännykkä yhteyksilläkin. Tietysti voikin ,  mutta WLAN on laajakaista yhteys missä on kiinteä kuukausimaksu. Kännykkä yhteys on hidas ja kallis.

 

 

Sitten selventävää kuvaa

tolppa.jpg

 

Tämä puu kukkii ympäri vuoden. Kukka on WLAN tukiaseman antenni. Puu löytyy Kielotien ja Heinikkokujan risteyksestä.

antenni.jpg

 

Tämä on suunnattava antenni kuuntele sitä puuta. Tukiaseman kantomatka on noin 300 metriä. Matka tukiasemalta tälle antennille on yli 300 metriä , siitä huolimatta kenttä on hyvä. Mihinkäs se valokuvaja muuhun laittaisi antennin kuin kameran jalustaan. On nimittäin helppo suunnata.

kortti.jpg

 

Kannettavan ( raahattavan) koneen kylkeen tulee PC kortti joka hoitelee signaalit tietokoneen ymmärrettäväksi. Kortissa on myös antenni joka toimii vain silloin kun ollaan tosi lähellä tukiasemaa.

Sitten sitä pikakuvaa. Kuvat on otettu hetki sitten käsitelty ja nyt ne on täällä. Kun DiGikameralla ottaa kuvaa jää kaikki filminkehitys ja rompulle tallennus pois. Kuvat voidaan käsitellä vaikka tapahtumapaikalla kannettavalla tietokoneella. Sitten vielä kun koneesta on langaton yhteys nettiin niin mikäs on sivuja tehdä. 

katto.jpg

Lumen pudotusta naapuri talon katolta. Kaksi miestä  pudottaa lunta, mies alhaalla selin on turvamiehenä.

lumi.jpg

Rohkea mies katolla pudottelee lunta. Turvallisuudesta vastasi asiallisen näköinen turvaköysi.

Vene näyttely oli ja meni. Venemiehelle näyttely on varma kevään merkki . Mutta herkistellään vielä lisää. Kuvat tosin on viimekeväältä.

nina.jpg

Tässä M/S Nina ilkosillaan muilla näyttää olevan vielä peitot päällä. Sattuneista syistä tunnen tämän aluksen erittäin hyvin.

nosto.jpg

Sieltä sitä kaivetaan venettä vesille järeällä autonosturilla. melkoisen hurjan näköistä puuhaa.

ilmassa.jpg

Vaikka hurjalta näyttää niin homma käy hienosti ja turvallisesti. Nosturin ohjaimissa on ammattimies ja apumies ohjailee köysistä venettä auton lavalle.

lasku.jpg

Vene menossa veteen. Noinhan se puuha käy. Järeä autonosturi on kätevä laite hyvän liikkuvuutensa ansiosta. Veneet nostetaan telakka alueelta kyytiin ja kuskataan laiturille ja lasketaan veteen, näppärää. M/S Ninan päällikkö tietää muitakin tapoja laskea 9 tonnia venettä veteen. Päälliköllä on tiettävästi tukka pystyssä vieläkin. Onneksi ei ole kuvia todisteena.