Parhaat Kuvat
PARHAAT KUVAT 2
Home | PARHAAT KUVAT 1 | PARHAAT KUVAT 2 | PARHAAT KUVAT 3 | PARHAAT KUVAT 4 | PARHAAT KUVAT 5 | PARHAAT KUVAT 6 | REMONTTI | PARHAAT KUVAT 2007 | PARHAAT KUVAT 2010 | LINKIT JA YHTEYDET

Sitä kun noilla reissuillansa tulee ajeltua autonrisallaan siellä sun täällä. Ei voi olla kiinnittämättä huomiotaan liikennejärjästelyihin. Tässä muutema kuva liikennesuunnitelijan älynväläyksistä Suolahdessa.

asemakadulle.jpg

Tämä totemipaalu kertoo jo melkein kaiken. Ennen niin sileälle tielle on rakennettu juoksuhautoja ja ihan tahallaan

katu.jpg

Ennen niin leveä katu on kavennettu kaikenmaailman pateilla ja puristuksilla olemattomiin. Noin kahdenkymmenen metrin välein on kaivettu kadun poikki juoksuhauta. Meno on sitten sen mukaista, hyppelis pomppelis. No saadaanhan sitä tällä pelillä Suolahteenkin liikenneruuhka. Turvallisuus ei ainakaan parane sillä että automies joutuu seuraamaan juoksuhautojen reunoja, eikä kerkiä seuraamaan muuta liikennettä, Jalankulkijoita ja sun muuta mukavaa. 

ruuhka.jpg

Hei jippiii !! Liikennesuunittelija on saanut ruuhkan Suolahteen

liikenne.jpg

Tässä sitten perspektiiviltään huono kuva. Kuva on kuitenkin kiertoliittymästä. Kiertoliittymän idea on kai jotain mitä minä en ymmärrä. Yleensä ajojärjästelyineen ei löydy kahta samanlaista aina kun tulee moiseen pylpyrään joutuu miettimään että mitenkäs tässä ryhmitys sääntöjen mukaan ajetaan. Yleensä oudossa paikassa veikkaa väärin ja torvet soi. Tilannetta ei paranna se että pitäjän apuraha taiteilia taitelee pylpyrän keskelle tilataidetta, Jolloin se viimeinenkin mahdollisuus seurata muuta liikennettä syödään pois. Hävetkää suunittelijat.

Siirrytäämpä aiheeseen. Muita Paikallisia Erikoisuuksia.

risukasa.jpg

 

Kaikkea sitä näkee kun pitäjillä liikkuu. Tämä tässä on jonkinlainen Baabelin torni. Torni on rakennettu puusta tuettu vaijereilla maastoon.  Sisällä kieppuu peltitynnyreistä tehty Savonius roottori tuulenvoimasta. Hökötys löytyy läheltä Suolahtea. Tornin piti kaiketikin tuottaa sähköä. Korkeudeltaan torni on noin 20-30 metriä.

orava.jpg

 

Samalla tontilla sijaitsee Ihmisille tarkoitettu oravanpyörä. Jonka halkaisija on noin 10metriä. Ihmispolo kun menee pyörän sisään ja lähtee juoksemaan pyörä lähtee pyörimään, koska pyörä on varsin painava ja herkästi laakeroitu, onkin juoksijalla vaikeuksia. Pyörä ei niin vaan pysähdykkään massiivisen rakenteen takia. Pyörässä ei ole mitään jarrutusmahdollisuutta, joten liemessä ollaan.

mestari.jpg

 

Tässä sitten tekijä itse. Mies on melkoisen iäkäs kaveri mutta ketterästi hän kiipesi tornin huipulle.

Kuvat on otettu tekstiaihiot on kirkkaana mielessä, niin mitä tehdään. Aivan okein rentoudutaan. Pari kuvaa paikasta missä me oltiin rentoutumassa.

hotel2.jpg

 

Niinhän se on kun matkailee, niin jossain sitä yövytään ja syödään ja otetaan pienet näkäräiset. Tässä sitten paikka missä tuo kaikki kannattaa tehdä, Nimittäin Hotelli Keitele Suolahdessa. Paikka on kuin reissumiehen toinen koti.

hotelli1.jpg

 

Siinä jylhää keskisuomalaista maisemaa Keitele Hotellin pihalta. Alhaalta näkyvältä tieltä on melkoinen nousu tänne ylös. Pidimme kokousta hotellissa. Eräs osallistuja oli liikkeellä rullaluistimilla, alasmeno kokouksen jälkeen oli kuulemma ikimuistoinen.

 

Mutta mennäänpä käväisemään Kuusaan puolella. Kuusaallahan on sulku joka kuuluu Keiteleen kanavaan.

koskenniska.jpg

 

Tässä sitten Kuusaankosken niska. Tuosta eteenpäin vesi saa kyytiä kuohut on matavia ja koski näyttää voimansa.

sillat.jpg

 

Kuva alajuoksulle päin. Taustalla näkyy maantiesilta ja rautatiesilta. Koski yhtyy kanavaan tuolla siltojen vaiheilla. Elikkä kanava on rakennettu ohittamaan koski. Tuossa etualalla on laituri joka on rakennettu Jalokalojen pyytämistä varten.

voja.jpg

 

Tämä oja on kaiketikin rakennettu tai luonnon muovaama, tarkoitus sillä on ollut toimittaa vettä pienelle purovoimalalle. Sain kyläläisiltä tietoa että siinä olisi ollut voimala sähköä jauhamassa.

 

Vaan eipäs ollutkaan voimala vaan mylly. Sain parempaa tietoa Kuusaalta.

turpaani.jpg

 

Löysin ojan vierestä tällaisen pienen turbiinin, Joka on ollut siellä ojan päässä. Olen hikihatussa koettanut metsästää tietoa tästä voimalasta, mutta en ole löytänyt.

Vaan tietoa löytyi turbiini olikin myllyn voimanlähde.

 

Turbiini on kosken itärannalla olleesta myllystä. Oheisena kuva.

Myllyn perusti Samuli Peura 1920 luvun lopulla.

Viimeisin omistaja oli Pekka Riipinen hän on jo kuollut.

Oman muistini mukaan mylly toimi vielä 1950 luvulla.

Se purettiin 1960 luvulla.

Koskiuoman kunnostustyön aikana  1998 nostettiin turbiini pois myllyn

perustuksista.

 

Erikoiskiitos tiedoista Kuusan kyläseuran puheenjohtajalle Mikko Kuparille.

mylly3.jpg

Tässä sitten Wanha kuva myllystä .  Muutenkin on maisemat muuttuneet. Maantiesilta on rakennettu tämän kuvan ottamisen jälkeen ja eipä taida kanavastakaan olla vielä tietoakaan.
Kiitokset kuvasta Mikko Kuparille.

koirat2.jpg

Pari terhakkaan oloista Englannin spingerspanielia kuusaalta hauvat suorastaan pyysivät kuvaan kun näkivät minun hääräävän kameroitteni kanssa.
Kuvassa kuitenkin pikku jekku mikä selviää seuraavasta kuvasta.

koira3.jpg

Eli jekku on tässä tämä kuva on alkuperäinen. Siitä on siten tietokoneella tehty se edellinen kuva. Olen edelleenkin sitä mieltä että yksi kuva valehtelee enenmän kuin ne tuhat sanaa.