Parhaat Kuvat
PARHAAT KUVAT 5
Home | PARHAAT KUVAT 1 | PARHAAT KUVAT 2 | PARHAAT KUVAT 3 | PARHAAT KUVAT 4 | PARHAAT KUVAT 5 | PARHAAT KUVAT 6 | REMONTTI | PARHAAT KUVAT 2007 | PARHAAT KUVAT 2010 | LINKIT JA YHTEYDET

tuomaa.jpg

13. elok. 04

Hiekkaharjun aseman remontti jatkuu. Kaupunkiradan osa on jo jotakuinkin valmis, mutta pääradan puolelta työt on vasta alussa. Kaupunki rata mahdollistaa paikallisliikenteen junavuorojen lisäämisen.

 

ukkoja.jpg

11.9.2004  Hurjaa touhua Malmin lentoasemalla. Paikallinen laskuvarjohyppääjien kerho on päättänyt tehdä ennätyksen. Eli 1200 hyppyä 12 tunnin aikana ainoastaan yhdellä lentokoneella. Koneeseen sopii noin 20hyppääjää kerrallaan.

Kuvan alareunassa näkyy hyppääjien tukikohta. Heti hypyn jälkeen hyppääjät pakkasivat varjon ja kipikipi vauhtia koneelle uuteen hyppyyn. Hyppykorkeus on jotain kilometrin luokkaa. Olipa todella upea näky kun hyppääjät hyppäsivät koneesta ja aukaisivat varjonsa. Virhe minulla oli siinä että en ottanut pitempi putkista kameraa mukaan.  

19.9.2004 Kun olimme selvinneet jotenkuten kylppäri remontista alkoi ikkunaremontti taloyhtiössä. Ikkunoista tuuli sisään aivan tolkuttomasti ja talvisin sisällä oli tosiaan vetoista. Purkutöiden aikana syykin tähän tuulitunneli ilmiöön selvisi.

eriste.jpg

Ikkunapokan ja seinän välillä ei ollut kunnon eristeitä. Muurari oli yrittänyt täyttää rakoa huonolla menestyksellä ulkoapäin. Sisältä oli sullottu rakoon joitain säkinriekaleita ja raplinkia. Ajanmittaan eritys oli häipynyt pölynä taivaan tuuliin.

eriste2.jpg

Tässä kuva eristeestä, huonosti revittyä juuttisäkkiä. Jos satutte asumaan 60  luvulla tehdyssä kerrostalossa saattaa ikkunoista tuuleminen johtua huonosta eristyksestä.

pokat.jpg

Siinä sitten pokan raadot menossa poltettavaksi.

Olipahan ikkuna remontti. Tänään 20. jouluk. 2004 on remontti osaltamme jotakuinkin valmis. Remontti oli kaiken kaikkiaan täyttä farssia. Tavaraa oli hukassa tai väärintilattua. Kukaan ei tuntunut olevan vastuussa mistään. Meilläkin oli olohuoneen ikkuna kateissa, sitten kun se löytyi huomattiin että parvekkeen ovi oli väärää mallia jne. Pokan ja seinän välisestä eristeestä koetettiin tinkiä. Emme antaneet listoittaa ikkunoita ennen kuin eristys oli tehty pitäväksi. Keittiössä näkyi syksyinen tähtitaivas pokan ja seinän välistä.  Taloyhtiön hallituksesta päätti puheenjohtaja sekä kaksi jäsentä erota, koska asukkaat nousivat vastarintaan protestoidakseen asioiden huonoa hoitoa vastaan.

uusi.jpg

 

Tätähän se on nykyaikana urakat viipaloidaan ja pilkotaan eri yrittäjien kesken, jolloin kukaan ei ota vastuuta mistään, vaan kaikki syyttää toisiaan. Taloyhtiön etuja oli valvomassa rakennusvalvoja, en vaan ole miestä nähnyt työmaalla. Taisi nukuttaa valvojaa.

uusi2.jpg

Keitosta oli vielä hämmentämässä Museovirasto joka meinasi aluksi kieltää koko remontin. Työt saatiin kuitenkin alkuun. Ikkunalistojen kanssa sitten tuli vaikeuksia koska museovirasto vaati ikkunan ja listojen väriksi jotain sellaista väriä mitä ei ollut olemassakaan.

talviikkuna2.jpg

Tässä sitten kuva joka kuvaa koko hommaa. Hauskaa Joulua vaan sinne Karelia- ikkunalle Joensuuhun.

10. 1. 2004. Eilen sunnuntaina vesi nousi meressä ennätykorkeuteen Suomenlahdella. Katsellaanpa hiukan kuvaa harvinaisesta ilmiöstä.

jaa.jpg

Normaalisti laiturin ramppi osoittaa alaspäin.

claituri.jpg

Onneksi laiturit on tukevasti kiinnitetyt. Vahingot olisi olleet todella suuret jos laiturit olisivat päässeet kiipeämään maihin.

tulva.jpg

vesille.jpg

Vesi korkeimmillaan. Veneet sai pikkutipan vettä kölinsä alle.
 
Kuva: Tuula Nykänen.

veneet.jpg

Täällä sitten on jo melkoista sekasotkua. Laituri on rikki ja veneet vinksin vonksin. Olisikohan veneet telakoitu liian lähelle rantaviivaa. Tosin on todella harvinaista että meri nousee puolitoista metriä normaali korkeudesta.
 
Kuva: Tuula Nykänen.

tie.jpg

Jaa kumpikohan tuolle pysäkille tulee Vesibussi vai tavallinen. Kuvassa tie joka menee Espoon Suvisaaristoon.
 
Kuva: Tuula Nykänen

Pitkään aikaan ei ole sivustoillani ei ole ollut ruokavinkkejä. Nyt on aika korjata se virhe. Tuli tuossa viikonlopun aikana askarreltua possunfileen kanssa. Ikävää vaan että tuli eväät syötyä ennen kuin ehdin kuvaamaan ruokaa.

 

 No mitenkäs eväs tehdään? Aloitetaan marinadista:

-          Marinadin pohjaksi tehdään kymmenen prosenttinen suolaliuos johon lisätään pippuriseosta ja riittävästi sipulimursketta

-          Marinadi lämmitellään kiehuvaksi ja sekoitellaan jotta ainekset imeytyvät veteen.

-          Jäähdytellään marinadi ja molskautetaan possu marinadiin.

-          Annetaan possun tekeytyä marinadissa huoneen lämmössä vuorokauden verran.

-          Possu pakataan paistopussiin ja uuniin lämpö 130 astetta. Possun kylkeen tökätään lämpömittari kun mittari näyttää 77 astetta possu on kypsää.

Paistopussiin kertyy nestettä jonka poisheittäminen on karkea virhe vaan se neste käytetään erittäin makoisan kastikkeen valmistamiseen:

-          Tehdään normaali ruskea kastike jauhoista ja voista.

-          Paistellaan kohtuullinen määrä Sipulirenkaita siinä mukana.

-          Lisätään Paistopussista saatu neste kastikkeeseen. sekä kermaa. ja annetaan hautua matalassa lämmössä. Suolaa ei tarvitse lisätä

Ideahan on siinä että juuri tähän liemeen on sitten on tarttunut ne marinadin mausteet. Possu on kuitenkin maustunut jonkin verran mutta se varsinainen maku on siinä kastikkeessa.

Sitten vielä kun tehdään se vanha kunnon Sipulipottumuusi ja juomaksi oltta ja suomalaista vahvaa valkoviiniä nimeltä Koskenkorva niin jopa on taas elämä paikallaan.