Parhaat Kuvat

REMONTTI

Home | PARHAAT KUVAT 1 | PARHAAT KUVAT 2 | PARHAAT KUVAT 3 | PARHAAT KUVAT 4 | PARHAAT KUVAT 5 | PARHAAT KUVAT 6 | REMONTTI | PARHAAT KUVAT 2007 | PARHAAT KUVAT 2010 | LINKIT JA YHTEYDET

Kertomus kylpyhuone remontista.
Koetan kertoa tällä sivulla miten remontti edistyy jotakuinkin reaaliajassa. Tämä nykyajan tekniikka kun antaa siihen mahdollisuuden.

Tässä on lähtökohta. Tarkoituksena on uusia koko kylpyhuone seinät ja lattia saa uudet pinnoitteet. Varusteet menevät vaihtoon sekä sinne tulee suihkukaappi. Kylpyhuone on remonteerattu vuonna 2000 mutta työn jälki on vähintäänkin epämääräinen. Ajoittain kylppärissä on leijaillut homeenhaju.

aloitus.jpg

ulkona.jpg

 

16. 8. 2004 . Kylpyhuone remontti alkoi purku hommilla, kaikki kalusteet on kannettu ulos. Laattoja ja lattiaa ei päästä purkamaan ennen kuin on selvitetty onko laattojen kiinnittämiseen käytetty Asbesti pitoista sementtiä. Joskus aikojen alussa laattamiehet sotkivat Asbestia sementin joukkoon lujittamaan massaa.

Onneksi Asbestia ei löytynyt näytteestä ja pinnoitteitten purkutyöt pääsivät alkamaan.

Mutta kosteutta löytyi sitäkin railakkaammin, sekä upea homeviljelmä. Pahat aavistuksemme toteutui, olihan havaittu sitä homeenhajua

home.jpg

Tältä näyttää lattia muovimaton poistamisen jälkeen. Kosteutta ja hometta riittää.

 

home2.jpg

Hometta ja lahonnut kynnys. Todella hyvin tehty remontti vuonna 2000. Suosittelisin remontintekijälle ammatinvaihdosta.

kuivaus.jpg

17.8.2004

kuivauslaitteisto tuotu paikalle ja kuivaus työt alkoivat. Laitteet tuntuu varsin tehokkailta koko huusholli vaikuttaa lämpönsä puolesta saunalta. Koko kuivaus revohka johtuu siitä että kylpyhuoneen edellisessä remontissa oli fuskattu oikein kunnolla. Lattialla ollut muovimatto oli liimattu huonosti. Vesi pääsi maton ja betonin väliin. Vesieristyksistä ei ollut tietoakaan.

18.8.2004        Kuivaustyö jatkuu pientä kuivumista havaittavissa

19.8.2004  Kuivaus jatkuu vielä noin vajaan viikon. Kuivauksen jälkeen vasta päästään jatkamaan remonttia.

 

20.8.2004        Kuivaustyö jatkuu. Maanantaina todennäköisesti päästään jatkamaan remonttia.

Muovimaton käyttö kylpyhuoneessa on arveluttava ratkaisu, koska pienikin virhe kostautuu kalliisti. Matto pitäisi saada liimattua niin että mitään vuotokohtia jäisi mihinkään. Useimmiten se on mahdoton tehtävä. Toinen inhottava piirre muovimatolla on kutistuminen ja haurastuminen. Nämä ilmiöt yhdessä saa aikaan vuotokohtia ja homesieni viljelmä on valmis.

Tietysti muovimatto on halvempi ratkaisu kun kaakelointi. Pitkällä aikavälillä ratkaisu tulee kalliimmaksi. Meillä remontti oli tehty vuonna 2000 ja nyt vuonna 2004 muovimatto on kannettu sinne minne se kuuluukin, roskikseen. Muutimme tähän asuntoon vuonna 2002  jo silloin tuntui homeenhajua.

home3.jpg

Kuten kuvastakin näkyy maton liimaus seinän ja lattian kulmassa on täysin epäonnistunut. Kulmaan on jäänyt mukava tyhjä tila veden keräytyä ja homeen kasvaa. Matto on liimattu seinän osalta suoraan huokoisen laastin päälle, joten vesi pääsee esteettä virtaamaan tyhjään tilaan.

23.8.2004  Kuivaus jatkuu. Eilen kuivaus spesialisti oli käynyt tukimassa tilannetta ja todennut että kosteata on.

  Asunto osakeyhtiössä kuivatuksesta aiheutuvat kulut maksaa yhtiö. Toisin sanoen kuivatustyö menee sähköineen päivineen taloyhtiön piikkiin. Joten meille ei tule niistä kuluja. Mutta aikaa tuhraantuu kuivatukseen. Kustannuksia taas meille tulee tilapäisasunnon vuokrasta, joka ei ole aivan pieni sekään.

Kuivausmies keräsi laitteensa. Mittausten mukaan lattia ja seinät on kuivat.

murheita.jpg

Lisää fuskutyötä paljastui kuivauksen jälkeen. Maton alla ollut tasoite on irti betonilaatasta, joten tasoite joudutaan poistamaan kokonaan. Syy irtoamiseen on väärä tasoitteen valinta. Tasoite ei tartu alla olevaan betoniin.

24.8.2004 Vanha tasoite on poistettu ja lattia on pohjustettu.  Lattialle on levitetty uusi tasoite. Samalla kaatoja on korjailtu, koska edellisen remontin tekijä oli kuvitellut veden virtaavan ylämäkeen.

tasoite.jpg

Siistiä tasoitepintaa kuivumassa.

25.8.2004.  Lattiasta ja seinistä on vanhat moskat poistettu. Lattiaan ja seiniin on levitelty uudet ja tasoitteitten kuivaus on menossa.

tasoitus.jpg

Tasoitettu on. Seiniin tulee vielä toinen kerros tasoitetta.

eristys.jpg

26.8.2004  Vesieristyksen asennus käynnissä. Kaikkiin seinän ja lattian nurkkiin tulee lasikuitukangas varmistaman vesieristyksen pysyvyys. Väri eristys aineessa on melkoisen heleä.

eristy2.jpg

Jaahas olisippa silloin vuonna 2000 tehty näin hyvää työtä.   

kaakeli.jpg

Seinät ovat saaneet kaakelipinnoitteen. Väri on valkoinen jossa on sinistä joukossa

kaakeli2.jpg

Lisää siistiä kaakelia.

lampo.jpg

Lattialle on asennettu lattialämmitys elementti joka toimii sähköllä. Virta tulee muuntajan kautta, joka alentaa jännitteen joten elementti on turvallinen. 

31.8.2004  Eristykset on tehty ja isännöitsijä tarkasti työn ja antoi hyväksynnän. Tulevaisuutta varten on tärkeää hyväksyttää eristystyö

 

seina.jpg

Niinpä sitten päästiin laatoittamaan seiniä ja lattiaa. Laattojen väri on mukavan rauhallinen ja viileä.

lattia.jpg

Saumauksia on tehty. Vasemmalle tulee suihkukaappi oikealle pesuallas. Jonnekin pitäisi mahduttaa kaappi ja pesukone. Tila ei nimittäin ole kovin suuri, siihen maailman aikaan kun talo on tehty kylppäri oli välttämätön paha, eikä paikka missä viihdytään

lattia2.jpg

Talo ei ole elementti talo vaan paikalleen tiili kerrallaan muurattu. Siitä aiheutuu se että mikään ei ole suorassa, joten laattamestarilla on ongelmia kun laattoja pitää sovittaa lattiaan ja seinään. Muuten lopputulos näyttäisi aika hurjalta. Mutta mestari on aina mestari. Työn jälki on kaunista katsella.

 

1.9.2004  Syyskuu tuli ja kylppärin laatoitus on saumauksineen valmis. Kalusteiden asennus alkaa huomenna, joten aikataulu on pitänyt tähän asti. Tosin se yksi viikko meni kuivatukseen. Mutta se oli tavallaan odotettavissa. 

2.9.2004  Kaluste asennukset pääsivät vauhtiin. Suihkukaappi ja putkisto on vauhdilla menemässä paikoilleen.

suihkukaappi.jpg

Hyvää tulee, suihkukaapin allas ja takaseinät.

suihku.jpg

Suihkukaapin takaseinä. Seinään tulee suihkut sun muut vermeet.

pesukone.jpg

Tähän pitäisi asettua pesukone.

pesukone1.jpg

Pesukone asema paikallaan.

muuntaja.jpg

Lattia lämmityksen muuntaja.

 

6.9.2004  Koneet ja laitteet on reaaliajassa mutta ei tekstiä suoltava toimittaja.

 Kylppäri oli valmis perjantaina 3.9.2004 Muutimme pakolaisasunnosta 4.9.2004 lauantaina kotiimme ja meitä kohtasi miellyttävä näky kylppäri oli valmis.

 

valmis1.jpg

valmis2.jpg

valmis3.jpg

Uskomaton määrä tavaraa sopii pieneen tilaan hyvällä suunnittelulla.

Nauttikaa näkymistä.

malli2.jpg

Kokeilimme kylppärin toimivuuden. Nyt kun ei enää saa tehdä eläinkokeita jouduimme kokeilemaan ihan ihmisillä. Tässä koehenkilö testaa suihkua suihkukaapissa ja hyväksi havaitsi.

 

Mutta juttu jatkuu vielä kunhan kaikki laskut tulee maksuun niin kerromme mitä lysti maksoi. Etukäteen voin vihjaista että jostain syrjäkylältä olisi saanut yksiön remonttiin uhratulla rahalla.

 

Tämä on sitten se piirustus minkä mukaan kalusto sijoiteltiin paikalleen. Joskus tulee mieleen että on asioita jotka ei muutu.

Ennen vanhaan talot suunniteltiin Klubiaskin kanteen. Tämä suunnitelma muistuttaa jotenkin niitä Klubiaski suunnitelmia.

piirrustus.jpg

1.10.2004. Työt ja tarvikkeet tulivat kaikki ajallaan, mutta laskut eivät sitten pitäneet mitään kiirettä. pääsemme vasta nyt kertomaan mitä viulut maksoi.

Putkiston ja kaluston purku             129,00 €

Rakennus ja vesieristys työ           4725,00 €

Putki- ja kalustetyö                           1102,50 €

Kalusteet                                             4124,58 €

Koko homma                                   10081,08 €

Joku voisi sanoa että kallista puuhaa ja eikä sanoessaan ole varsin väärässä. Kuitenkin se käyttö mukavuus ja tieto homeen häviämisestä lohduttaa kummasti. Vesi ei lainehdi lattialla ja lattialämmitys lämmittää mieltä ja jalkapohjia.

Sitten vielä kiitos heille joille kiitos kuuluu.

Rakennusliike Kari Mämmi KY

Kylpyhuonekeskus OY

Rakennusliike M&I KY

Pakilan Putki OY

Anna palautteesi tai kommenttisi allaolevalla kaavakkeella.
Lähetä kommenttisi klikkaamalla: Submit.

Nimi:
@-osoite:
Palautteesi